2015. április 2., csütörtök

Mi erdőnk, ti erdőtök, ki erdeje?



Pár gondolat Hans Hedrich zöld aktivistától, a fogarasi Neuer Weg Egyesület alelnökétől, a nemrég Bukarestben tartott civil erdővédelmi megbeszélésről.

"Azzal, hogy Klaus Johannis elnök elutasította az erdőtörvényt, beletiport 69.000 bútoripari alkalmazott sorsába, akiket lassan-lassan agyonnyom a jó minőségű fanyersanyag megfizethetetlen ára, amelyet a Schweighofer-monopólium okoz…A kép a Nostra Silva Egyesület (A Romániai Erdő- és Hegyi legelő tulajdonosok Föderációja) szervezte, a törvénytervezet elutasításáról szóló megbeszélésen készült Bukarestben.
A legfelháborítóbb - a vita alatt hallottakból - az, hogy az erdőtörvény megszavazása halogatásának és mostani visszaküldésének oka nem más, mint az, hogy a Schweighofer által Rétyen felépített favágóhidat illegálisan be akarják indítani. (Ha a rétyi fűrészüzemet sikerül az erdészeti törvény elfogadása előtt beindítani, akkor a Holzindustrie Schweighofer fenyőpiaci részesedése körülbelül 60%-lesz, ami megnehezíti a felülvizsgálatra visszaküldött törvényben maximalizált 30%-os piaci felvásárlási határ elfogadását. szerk. megj.)
Más szóval: a mi saját természeti erőforrásainkat, ők a maguk akaratának rendelik alá. Én most azzal vigasztalom magam és azzal büszkélkedem, hogy a megfelelő dolgot végzem, bíróságon harcolok(unk) a gyár leállításáért. És beletörődtem abba, hogy ezekkel a perekkel a végsőkig elmegyek. Ezt a kijelentést nyugodtan Schweighoferrel szembeni hadüzenetnek is vehetik.

Ezt a céget le kell győzni (törvényes úton, annak ellenére, hogy ők csak az illegális cselekvési eszközöket ismerik), ki kell iktatni a rendszerből, azaz hagyják el Romániát."

...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése