2014. szeptember 19., péntek

Talált történetek: A krétarajz

Régi tervem, hogy a Bözsike blogon új sorozatot indítsunk, szeretném, ha minél több problémára felhívnánk a figyelmet, ha minél több problémára keresnénk a választ. Nagyon örülök ennek a történetnek, mert egy látszólag egyszerű eseménynek, mindannyiunk számára érdekes megoldása van.

Szentgyörgy imádja a pletykát. A pletykákkal addig semmi probléma, míg csak kiindulási pontként használjuk. Akkor lépünk túl a pletykák szintjén, mikor vesszük a fáradtságot és választ keresünk, választ kérünk a kérdéseinkre. Nagyon szeretem látni, hogy vannak még a városban gondolkodni szerető emberek. A hivatalokkal is lehet levelezni, mindenkit bátorítanék arra, hogy tegye meg. Ne ragadjunk le a pletykák szintjén.

Szabad-e krétarajzokat készíteni a szentgyörgyi parkban?

Az alábbi történet teljesen hétköznapi, bárkivel megtörténhet.
Két kislány krétarajzokat készített a szentgyörgyi park sétányán, a parkőr meg rájuk szólt, hogy nem rajzolhatnak. A kislányokra vigyázó felnőtt megkérdezte, hogy miért ne rajzolhatnának, mire azt a választ kapta, hogy valakik szóltak, hogy nem kéne rajzolni. Ezen különösebben ne csodálkozzunk, ez a megszokott kommunikáció minden szinten. Valaki, akiről soha nem derül ki kicsoda, mondott valamit, amihez tartani kellene magunkat, de hogy miért kellene nekünk elfogadni a valaki tiltásait, az soha nem derül ki.
A krétarajzok egyszerű gyerekrajzok voltak, pont olyanok, amilyeneket régen mi is rajzolgattunk.
A gyerekek kísérője vette a fáradtságot és levelet írt a hivatalnak, rákérdezett arra, hogy melyik határozat alapján tilos krétarajzokat készíteni a parkban és mi tartozik a parkőr hatáskörébe. A válaszból kiderült, hogy semmi sem tiltja a rajzolgatást, mert a parkbeli tevékenységeket nem szabályozták. Hogy mégis miért volt tilos a rajzolgatást, az titok marad.

Állítólag a polgármesteri hivatal új közvéleménykutatásra készül és majd arra kérdeznek rá, hogy milyen tevékenységek legyenek megengedettek a parkban. Már most merenghetünk azon, milyen tevékenységekre használnánk a parkot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése