2020. február 6., csütörtök

Az osztrák, a civilek és a kellemetlen kérdések

A kicsi banner    Robin Foods - [The little Big Banner Challenge] - lBBC

Nem mondhatnánk, hogy már hiányzott, mert úgy kell, mint egy púp a hátunkra, de újra terítéken a HS Timber Productions, leánynevén Holzindustrie Schweighofer.

December végén az erdőkért aggódó civilek megdöbbenve olvasták egy osztrák lapban, hogy az erdőnyűvésről hírhedt cég azzal büszkélkedik, hogy hamarosan visszaszerzi az FSC bizonylatot. Januárban összedobtak egy angol levelet az FSC főnökségének, sok szeretettel.

"At the end of 2019 Holzindustrie Schweighofer (HS Timber by its new name) issued a press release, announcing that they are very close to reacquiring their FSC certification.
This week, Romanian authorities announced public prosecutors opened 4 new criminal files against this company. The prosecutors are investigating the company on the suspicion of fraud with official documents.
In the port of Agigea, Romanian Customs officers seized 800,000 euro worth of timber, on the suspicion that the corporation falsified documents for the Romanian wood they export to Japan.
The fact that a company with such an extensive history of breaking Romanian law apparently continues to do so, all the while communicating to the media that they are complying to all FSC requests, is something we find extremely concerning.
Separate to this, we need to mention that HS Timber still has physical traceability back to the forest for only a third of their wood even though the first recommendation of the FSC Expert Panel was that HS needs to establish full forest - mill traceability.
Because of this we respectfully request you to confirm or disconfirm HS Timber (Holzindustrie Schweighofer)'s claim that they will soon get back their FSC certification."

Még mindig januárban az  Agent Green  a közösségi oldalon bejelentette, hogy a híres kicsi (50 méteres) bannerüket újra megsétáltatják és január 25-én 14:30 órakor a Holzindustrie Schweighofer Favoriten út 7 szám alatti bécsi irodájánál lesz látható. Kérni fogják, hogy a fafeldolgozó cég hagyja békén az utolsó érintetlen erdőket.

 Február 4-én  Hans Hedrich és a Declic petícióoldal levélírásra buzdítja a romániai erdők sorsáért aggódó polgárokat, a  Holzindustrie Schweighofer céget kell meggyőzni arról, hogy ne pereljék tovább a fogarasi Neuer Weg civilszervezetet, aminek Hans is tagja. A Declic szerint a cég a
SLAPP (Strategic Lawsuit Against Public Participation) stratégiai per társadalmi részvétel ellen (fordítás Magyar Narancs) néven ismert igen mocskos eljárást alkalmazza, hogy befogja a befektetését ellenző civilek száját. A levelet február hatodikáig lehet elküldeni, ez a következő per időpontja.

Február 6-án  a Declic  jelezte, hogy  újabb perrel fenyegetik, ezúttal az FSC részéről, mert az FSC  szerint robotot szabadítottak rá az ímélcímükre, ami levelekkel tömi meg a postaládájukat. A Declic szerint meg több mint 5000 élő ember írta a leveleket, amiben a Schweighofer ügyről kérnek tájékoztatást. Ez egy régebbi levélakció. Megkérdezték a petícióoldal támogatóit és híveit, hogy mi legyen a következő lépés. Még várják a válaszokat.
A kérdések a következők:

Szerinted miként kellene folytatnunk az FSC-hez és a Schweighoferhez kapcsolódó kampányt?
  •  Folytatjuk a nyomásgyakorlást, míg nem válaszolnak a kérdésekre(egyre többen írunk, és bebizonyítjuk, hogy élő emberek vagyunk)
  • Befejezzük ezt a kampányt, mert egyértelmű, hogy lepaktáltak a HS-sel, az erőt és energiát más erdővédelmi kampányba öljük.
Várjuk a folytatást, addig meg lehet leveleket küldeni.
friss hír
A Declic közvéleménykutatás eredménye, hogy továbbra is nyomást kell gyakorolni az FSC re.


március 12 
A Neuer Weg három pert nyert a bíróságon a  HS Timber Productions vállalattal szemben.

(a cikk folyamatosan frissül)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése